bee naturalles irm9qgzdlw0 unsplash 642x410 1

Mokslu ir inovacijomis grįstus sprendimus šiandien galima rasti ne tik sudėtinguose pramoniniuose procesuose – jie vis dažniau matomi ir parduotuvių lentynose. Viena iš sričių, kur mokslo ir verslo bendradarbiavimo produktais galime naudotis kiekvienas – kosmetikos pramonė. Prie tokios veiklos prisideda ir Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto (VU CHGF) tyrėjai, kurie kartu su UAB Kosmetikos tyrimų centru kuria odos priežiūros prekės ženklo „Math Scientific Skincare“ produkciją.

Skaityti daugiau...

prof s.kolupailos stipendijos teikimas 1 2020 2048x1594

Sveikiname Chemijos ir geomokslų fakulteto Meteorologijos ir hidrologijos bakalauro studijų programos III kurso studentą Žygimantą Saruolį gavus prof. Stepono Kolupailos vardinę stipendiją!

Prof. S. Kolupailos stipendija skiriama studentams - hidrologams už mokslinius pasiekimus studijuojant geodezijos, hidrologijos arba hidraulikos srityje. Prof. Stepono Kolupailos vardinė stipendija įsteigta 1992 m. minint 100-ąsias profesoriaus gimimo metines.

pav 2 zvyneliai sinchrotronine rekonstrukcija

Permo periodo ryklių žvynų 3D modelis sudarytas naudojantis sinchrotronine mikrotomografija

Permo periodas, kurio metu susidarė gigantiškas Pangėjos superkontinentas ir atsirado žvėriadančiai ropliai – tolimieji žinduolių protėviai, pasibaigė prieš 252 milijonus metų didžiausiu masiniu išmirimu Žemės istorijoje. Tuometinė Baltijos šalių teritorija buvo padengta didžiuliu sūriavandeniu Cechšteino ežeru, kuris driekėsi nuo Škotijos šiaurės vakaruose iki Baltarusijos rytuose.

Skaityti daugiau...

Studentai, studijuojantys chemijos, biochemijos, mikrobiologijos ir medicinos studijų programose, kviečiami dalyvauti konkurse laimėti 1000 Eur dydžio Kanados lietuvių fondo „Eileen ir Vincent Kadis“ vardines stipendijas.  Konkurse gali dalyvauti pirmos, antros pakopos ir vientisųjų studijų ne žemesnio nei II kurso studentai, atitinkantys abu šiuos kriterijus:

Skaityti daugiau...
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos