Apie kūrybines dirbtuves „mieSTografika“

Kūrybinės dirbtuvės „mieSTografika“ yra renginys, skirtas miestų statistikai populiarinti ir susidomėjimui ja skatinti, aukštųjų mokyklų studentų statistiniam raštingumui, gebėjimui suprasti ir interpretuoti duomenis ugdyti, taip pat informacinių technologijų, grafinio dizaino ir kitoms kompetencijoms tobulinti.

2023.10.05

Kas gali dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse?

Dalyvauti dirbtuvėse gali aukštųjų mokyklų pirmosios pakopos (bakalauro) studijų studentai, susibūrę į komandas, sudarytas iš 1–3 asmenų. Visi komandos nariai turi priklausyti tai pačiai aukštajai mokyklai ir
atstovauti tik 1 komandai.

Kaip registruotis į kūrybines dirbtuves?

Registruotis galima internetu iki 2023 m. spalio 16 d. paspaudus nuorodą.

Kokią užduotį atliks dalyviai?

Dalyviai, panaudodami oficialiąją 6 didžiausių miestų savivaldybių statistiką ir kitus duomenų šaltinius turės sukurti duomenų vizualizaciją, kurią bus galima paskelbti Oficialiosios statistikos portale. Vizualizacijos kūrimo priemonių pasirinkimas yra neribojamas.

Kaip bus vertinamos komandos?

Kūrybinių dirbtuvių dalyvių darbus pagal taisyklėse apibrėžtus kriterijus vertins ir nugalėtojus išrinks vertinimo komisija.

Kokiais prizais bus apdovanoti laimėtojai?

Komandos, užėmusios 1–3 vietas, gaus dovanų kuponus ir diplomus. 2 komandos bus apdovanotos specialiais prizais (už idėją ir kūrybingumą). Kūrybinių dirbtuvių prizinio fondo vertė – net 3,7 tūkst. eurų!

Kūrybinių dirbtuvių sąlygų keitimas

Valstybės duomenų agentūra pasilieka teisę keisti kūrybinių dirbtuvių taisykles, ypač kalendoriuje skelbiamas datas arba net nutraukti kūrybinių dirbtuvių organizavimą, jeigu tam yra pateisinama priežastis. Bet kokie pakeitimai bus skelbiami Oficialiosios statistikos portalo skyrelyje „Kūrybinės dirbtuvės „mieSTografika“. Dalyvavimas kūrybinėse dirbtuvėse reiškia komandos sutikimą su taisyklėmis ir įsipareigojimą jų laikytis.

Kilus klausimų, kviečiame kreiptis el. paštu .

Kūrybinės dirbtuvės yra dalis Valstybės duomenų agentūros įgyvendinamo Europos Sąjungos projekto „Duomenų rinkimas miestų ir regioninei statistikai“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos