2022 m. kovo 23 d. 17 val. Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje Vydūno g. 17A, Pilaitėje įvyko mini kūrybinės dirbtuvės “Pilaitės žaliosios erdvės I”. Tai antroji BiodiverCities projekto veikla po esamos būklės analizės ir įvykdytos apklausos.

Susitikime dalyvavo Pilaitės seniūnas ir seniūnaičiai, Pilaitėje veikiančių organizacijų ir bendruomenių, Pilaitės švietimo įstaigų ir aplinkosauginių organizacijų atstovai.

Susitikimo metu Pilaitės seniūnas Albinas Šniras pristatė Pilaitės žaliųjų erdvių vystymo ir tvarkymo istoriją, aptarė šiandienos aktualijas. Projekto vykdytojos ir dirbtuvių organizatorės - VU Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų instituto Geografijos ir kraštotvarkos katedros mokslininkės dr. Ieva Misiūnė ir dr. Giedrė Godienė - pristatė pranešimus apie Pilaitės gamtinę situaciją (mokslinė apžvalga apie vietovės fizinę raidą, esančias ekosistemas ir jų augmeniją) bei apie Pilaitės gyventojus (įvykdytos apklausos metu surinktų duomenų rezultatai apie žaliųjų erdvių naudotojus ir jų poreikius). Pranešimus galite peržiūrėti juos parsisiuntę (spausti ant nuorodų žemiau):

Vėliau įvyko diskusija, kurios metu buvo aptartos jau vykstančios miesto ir seniūnijos žaliosios iniciatyvos bei buvo tariamasi, kur galima būtų įgyvendinti įtraukiąsias teritorijos žalinimo veiklas Senosios Pilaitės teritorijoje. Buvo įvardintos kelios vietos, šiuo metu yra tikslinama, ar jose yra įmanoma vykdyti augalų sodinimą.

Susitikimo akimirkos:

   
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos