Tiriamasis Sudervės upės žygis - tai bendra Geografijos nakties (plačiau - https://www.geonight.net) ir trečioji BiodiverCities projekto veikla! Tai pažintinė ekskursija po seniūnijos žaliąsias erdves, kurios metu bus keičiamasi turimomis žiniomis apie Pilaitės kraštovaizdį, biologinę įvairovę, želdynų naudojimą, vietovės raidą ir ją lemiančius veiksnius, kylančias problemas. Apie 5 km ilgio (į vieną pusę), ne mažiau kaip 3 val. žygis Sudervės upelio pakrantėmis nuo Pilaitės piliakalnio iki Sudervės žiočių vyks su geografe dr. Giedre Godiene. Visa renginio informacija feisbuko nuorodoje čia.

Keliaudami grožėsimės atbundančiu pavasariu ir tyrinėsime Sudervės upę, jos pakrantes ir slėnį - reljefą, hidrologiją, bioįvairovę, kraštovaizdį. Visi drauge atidžiai stebėsime aplinką ir rinksime įvairius duomenis apie šią teritoriją. Surinkta informacija apie upę, vandenyje ir pakrantėse stebimas tuo metu rūšis, užfiksuoti žygeivių įspūdžiai taps tarptautinio projekto BiodiverCities dalimi, praturtins šių vietovių ištirtumą.
 
Praktinė informacija:
  • Vietų skaičius ribotas, būtina registracija: https://forms.gle/ADH85GKem1oa542L8
  • Rekomenduojama vyresniems kaip 10 metų dalyviams.
  • Žygio pradžia prie Pilaitės piliakalnio (detaliau - užsiregistravusiems).
  • Žygis įvyks bet kokiu oru, dėl nepalankių sąlygų galimos maršruto korekcijos.
    Rekomenduojama netepli, oro sąlygoms pritaikyta apranga, patogi avalynė. Pasiimkite vandens ir užkandėlę sau ir draugui. Turėkite užrašinę, rašiklį, išmaniuosius telefonus arba fotoaparatą.
  • Užsiregistravę dalyviai gaus daugiau informacijos apie maršrutą, taip pat instrukciją, kaip susikurti i-Naturalist paskyrą.
    Žygio metu bus fotografuojama, filmuojama.
  • Prasidedant žygiui bus suteikiami specialūs "kontūriniai" žemėlapiai žygeivių įspūdžiams ir pastebėjimams fiksuoti.
    Norintieji bus apmokyti naudotis išmaniąją programėle i-Naturalist mobiliuose įrenginiuose, kuri padės mums pakeliui fiksuoti dėmesį atkreipiančius augalus, grybus, kerpes, gyvūnus, paukščius, vabzdžius ir pan.
    i-Naturalist dėka mūsų surinkti duomenys bus matomi globaliai: taip drauge sukursime savo Sudervės slėnio bioįvairovės tyrimų žemėlapį. Kontūriniuose žemėlapiuose surinkti duomenys, foto medžiaga bus apibendrinti ir paviešinti vėliau.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos