2021 metais pradėtos vykdyti pirmosios projekto veiklos Pilaitėje buvo susiję su esamos būklės analize. Pirmiausiai buvo atliekami Pilaitės teritorijos kraštovaizdžio, urbanistinės, ekosistemų ir biologinės įvairovės kartografinė ir antrinių šaltinių analizė.Geografinės analizės rezultatai buvo pristatyti susitikimo su bendruomene metu (žr. skiltį 2022 kovo 23 d.: Susitikimas su bendruomene ir diskusija).

Toliau buvo vykdomi interviu su suinteresuotais asmenimis, siekiant pažinti teritoriją ne tik geografiniu, bet ir socialiniu požiūriu, identifikuoti aktyviai veikiančius bendruomenės narius. Siekiant išsiaiškinti vyraujančius “miesto gamtos” naratyvus - kaip Pilaitės gyventojai supranta, kas yra miesto gamta, gamtiškumas, gamtos naudos, kiek ir kaip naudojasi žaliosiomis erdvėmis Pilaitėje, kaip pilaitiškiai vertina žaliųjų erdvių prieinamumą, kokybę ir kiek yra informuoti bei aktyvūs - buvo atlikta išsami pilaitiškių apklausa.

  • Apklausa, buvo vykdoma 2021 m. rugsėjo-gruodžio mėn.
  • Duomenys buvo renkami apklausiant gyventojus kiemuose, stotelėse, prekybos centrų parkavimo aikštelėse, viešojoje Pilaitės bibliotekoje bei telefonu.
  • Viso dalyvavo 135 respondentai.
Surinkti 135 atsakymai, kurie apibendrinti. Rezultatai pateikti susitikimo su vietos bendruomene, vietos seniūnija ir kitais suinteresuotais asmenimis metu (žr. skiltį 2022 kovo 23 d.: Susitikimas su bendruomene ir diskusija).
Keletas apibendrinimų iš apklausos:
 
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos