Šiandien Geografijos bakalauro studijų programos III kurso studentai drauge su prof. dr. Darijumi Veteikiu ir dokt., j. asist. E. Luku Dvilevičiumi leidosi į mokomąją išvyką Žemaitijos apylinkėse. 

Išvykos metu studentai mokosi stebėti ir matuoti kiekybinio bei kokybinio pobūdžio gamtinius (gamtinės geografijos kryptyje) ar socialinius reiškinius (visuomeninės geografijos kryptyje), savarankiškai atlikti natūrinius stebėjimus, dokumentuoti informaciją, pateikti tyrimų ataskaitas, reflektuoti patirtis ir atspindėti paskaitų metu įgytas žinias.

kg isvyka 2023.09.08

Kraštovaizdžio geografijos dalyku tęsiamas supažindinimas su kraštovaizdžiu kaip sudėtingiausia mūsų gyvenamosios aplinkos konceptualizacija. Dalyką sudaro dvi pagrindinės dalys – teorinės paskaitos ir praktiniai užsiėmimai – mokomosios išvykos į skirtingus Lietuvos regionus. Teorinėje dalyje supažindinama su kraštovaizdžio samprata, jos raida užsienyje ir Lietuvoje, kraštovaizdžio sandara, pagrindiniais procesais ir formuojančiomis jėgomis, raida, klasifikacija bei rajonavimu, daug dėmesio skiriama antropogeniniams kraštovaizdžiams. Teorinė dalis baigiama pasaulio gamtinių (geologinių ir klimato veiksnių nulemtų) kraštovaizdžių įvairovės pristatymu. Praktinė dalis – mokomosios išvykos – skirtos pademonstruoti gamtinių ir antropogeninių kraštovaizdžio kompleksų įvairovę Lietuvos teritorijoje, paskatinti toliau tyrinėti kraštovaizdį, prisidėti prie geografinių rašto darbų rengimo bei kartografavimo įgūdžių gerinimo.

Už itin turiningą ir informatyvų laiką Upynos liaudies amatų muziejuje, Dionizo Poškos Baublių muziejuje, Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės (vienintelėje Lietuvoje) bažnyčioje ir Girdiškės bei Bijotų apylinkėse dėkojame Upynos liaudies amatų muziejaus muziejininkei Reginai Mickuvienei.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos