Geografijos bakalauro 2 k. studentai lektorės dr. Viktorijos Baranauskienės  „Lietuvos visuomeninės geografijos“ paskaitų metu gilino žinias apie visuomenės požiūrį į vietos savivaldą ir gyventojų įsitraukimą į tarpsavivaldybinį bendradarbiavimą.

2022.11.08

Tęsiant tolimesnes diskusijas šia tema, 2022 m. spalio 26 d. paskaitoje svečiavosi Lietuvos socialinių mokslų centro Sociologijos instituto Regionų ir miestų tyrimų skyriaus jaunesnioji mokslo darbuotoja dr. Simona Ščerbinskaitė, kuri skaitė paskaitą „Vietos savivalda: kaimo bendruomeninių organizacijų (KBO) atvejis“ tema. Paskaitos metu buvo aptartos bendruomenės ir bendruomeninės organizacijos sampratos, jų ir VVG (vietos veiklos grupių) vykdomos veiklos, santykis su vietos savivalda. Taip pat daug dėmesio buvo skiriama Lietuvos KBO tinklui ir lyderystei. Savaime suprantama, kad aptariant KBO buvo kalbama ir apie kaimo gyventojų skaičiaus kaitą ir net apie negyvenamas gyvenamąsias vietoves, kurių daugėja šalyje.

 

2022.11.08 22022.11.08 3

 

Tikimasi, kad Simona ir kitais mokslo metais pristatys savo tolimesnius vykdomus naujus tyrimus apie KBO tinklo raidą, KBO sąvokų neatitikimus skirtinguose teisiniuose dokumentuose ir kt.

2022.11.08 4

2022.11.08 5

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos