DCIM\100MEDIA\DJI_0077.JPG

Birželio 20 d. Chemijos ir geomokslų fakultetas atšventė 225-ąjį Chemijos instituto įkūrimo jubiliejų, skaičiuojamą nuo Chemijos katedros Vilniaus universitete įkūrimo.

Švęsti chemikai pradėjo dar birželio pradžioje Vilniaus Vingio parke formuodami gyvą periodinių elementų lentelę. Nepabūgę kaitrios saulės ir artėjančios audros, 118 dėstytojų, studentų ir savanorių Geomokslų instituto kartografų paskolintu dronu įsiamžino atminimo nuotraukoje.

Kiek vėliau, po daugiau kaip savaitės, vyko pagrindinė jubiliejaus minėjimo šventė. Ta proga Vilniaus universiteto bibliotekoje Centriniuose rūmuose vyko specialiai parengta Chemijos instituto istorijai skirta paroda, kurioje buvo eksponuojami įvairūs leidiniai ir fotografijos, žyminčios tiek fakulteto, tiek chemijos mokslo Vilniuje raidą.

img 3345

Papildomai parodą parengė ir fakultete veikiančio bibliotekos padalinio darbuotojai. Joje buvo galima pamatyti ne tik istorines nuotraukas, bet ir prisiminti akimirkas iš fakulteto gyvenimo.

Galiausiai svečiai rinkosi į Kazio Daukšo auditoriją, kurioje vyko šventinis minėjimas. Sveikinimo kalbą sakė fakulteto dekanas prof. Aivaras Kareiva. Specialiais pranešimais buvo prisiminti ir pagerbti Chemijos katedros veiklą įtvirtinęs Andrius Sniadeckis bei viso pasaulio mokslui svarbius atradimus padaręs Lietuvoje gyvenęs Teodoras Grotusas.

img 3404

Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto dekanas dr. Kęstutis Baltakys minėjimo proga kalbėjo apie chemijos mokslo ateitį ir kaip chemija gali prisidėti prie tvarumo idėjų įgyvendinimo.

Šventinę nuotaiką palaikė vyrų vokalinis ansamblis „AVANTI“, o minėjimas galiausiai baigėsi neformaliu susitikimu prie kavos ir užkandžių. Organizatoriai džiaugėsi sulaukę didelio būrio svečių –studentų, dėstytojų bei buvusių darbuotojų iš Vilniaus universiteto bei partnerių įstaigų. Sveikindami jie linkėjo fakultetui klestėti ir išugdyti dar didesnį būrį specialistų bei mokslininkų, kurie pasižymėtų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

img 3336

img 3407

img 3458

img 3440

img 3482

img 3525

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos