Vadovaujantis Vilniaus universiteto senato narių rinkimų tvarkos aprašu (Vilniaus universiteto senato 2022 m. vasario 22 d. nutarimo Nr. SPN-4 redakcija), naujos kadencijos Vilniaus universiteto senatą (toliau – Senatas) sudarys 46 nariai. Visi naujojo Senato nariai bus išrinkti kamieniniuose akademiniuose padaliniuose pagal šiuose kamieniniuose akademiniuose padaliniuose iškeltų kandidatų sąrašus.


Chemijos ir geomokslų fakultete papildomų rinkimų metu turi būti išrinktas 1 atstovas į VU Senatą.


Rinkimai vyks vadovaujantis Vilniaus universiteto statutu bei  Senato patvirtintu Senato narių rinkimų tvarkos aprašu. Rinkimus kamieniniuose padaliniuose vykdys padalinių rinkimų komisijos.

 

Informuojame, jog kandidatų dalyvauti šiuose rinkimuose kėlimas vyksta iki birželio 3 d., 15:00 val.. Pagal Senato narių rinkimų tvarkos aprašo 14 punktą, teisę kelti kandidatus į Senato narius turi: kiekvienas Rinkėjas, iškeldamas savo ar kito Rinkėjo kandidatūrą. Kito Rinkėjo kandidatūra gali būti iškelta tik esant jo sutikimui ir išreikšta raštu.

 

Rinkėjais yra VU statuto 12 straipsnio 4 dalies reikalavimus atitinkantis dėstytojas ir mokslo (meno) darbuotojai, dirbantys Universitete pagal neterminuotas darbo sutartis arba ne trumpiau kaip 3 metus nepertraukiamai dirbantys Universitete pagal terminuotas darbo sutartis ne mažiau kaip 1/2 Universiteto teisės aktuose nustatytos darbo laiko normos (ne mažiau kaip pusę etato).

 

Kandidatai į Senato narius keliami konkrečiame padalinyje kreipiantis raštu į padalinio rinkimų komisiją (CHGF: prof. (HP) dr. Stasys Tautkus). Kandidatai keliami pateikiant laisvos formos raštą. Kai keliama kito asmens kandidatūra, turi būti pateiktas ir jo sutikimas raštu, kuris gali būti išreikštas kaip atskiras raštas arba kaip įrašas rašte iškelti jo kandidatūrą.

 

VU Chemijos ir geomokslų fakulteto Rinkimų komisija:

Pirmininkas: prof. (HP) dr. Stasys Tautkus (Naugarduko g. 24, 224 ir 228 kab., 8 5 219 3114, 8 5 219 3117, el.p. )

Nariai: doc. dr. Gintautas Stankūnavičius ir Jorigis Jonas Marčėnas (studentų atstovas).

 

Pagal Senato narių rinkimų tvarkos aprašo 16 ir 17 punktus, kandidatai į Senato narius keliami konkrečiame Padalinyje ir įrašomi į atitinkamo Padalinio kandidatų į Senato narius sąrašą per Centrinės rinkimų komisijos nustatytą kandidatų į Senato narius kėlimo terminą kreipiantis raštu į Padalinio rinkimų komisiją.

 

Papildomi Senato rinkimai padaliniuose planuojami birželio 20 d. 9:00 val. – birželio 21 d. 17:00 val.. Balsuojama bus kamieniniuose padaliniuose. 

 

Informacija apie rinkimus bus skelbiama Vilniaus universiteto interneto svetainės „Senato naujienų" skiltyje bei kamieninių akademinių padalinių interneto svetainėse.

Birželio 13 d. 9.00 val. – 14 d. 17 val. akademiniuose padaliniuose vyks išankstinis balsavimas Senato rinkimuose. Daugiau informacijos: Vilniaus universiteto senato narių rinkimų tvarkos aprašo 29 p.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos