img 20200720 183244

Vilniaus universiteto (VU) Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų institutas yra Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos akredituota savanorius priimanti organizacija, kurioje šią vasarą naujų žinių ir įgūdžių semiasi pirmieji nacionalinės Jaunimo savanoriškos tarnybos programos savanoriai.

 

Jaunimo savanoriška tarnyba – tai intensyvi 6 mėnesių trukmės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 metų, kurios metu jie 40 valandų per mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje savanorius priimančioje organizacijoje. Kartą per mėnesį programos dalyviai susitinka su savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos paskirtu mentoriumi, atlieka paskirtas užduotis.

Iš daugiau kaip 400 akredituotų savanorius priimančių organizacijų Lietuvoje savanorystę būtent VU Geomokslų institute pasirinkusi Jekaterina Nazimova sako, kad šį sprendimą priėmė siekdama susikurti naujų ryšių ateičiai ir norėdama artimiau pažinti VU bendruomenę.

„Norėjau susipažinti su universiteto vidine veikla, nes atsižvelgiau į tai, kad per paskutinius metus mokykloje galiu plačiau pažinti galimų profesijų sąrašą. Bendradarbiaudama su universitetu tikiuosi gauti naujų įgūdžių dirbdama su kompiuterinėmis programomis, pagal galimybes gauti darbo iš kitų fakultetų, susipažinti su naujais žmonėmis, dalyvauti ne viename universiteto renginyje ne kaip žiūrovė, o padėti jį organizuojant, pamatyti baigiamųjų darbų formatą“, – pasakoja savanorė.

Savanoriai institute šiuo metu dirba su kartografine medžiaga – topografiniais žemėlapiais, mokosi skaityti ir kataloguoti. Kartu su kuratoriumi Eriku Luku Dvilevičiumi savanoriai nutarė įgyvendinti įdomų ir vertingą projektą – suskaitmeninti seniausius Geografijos ir kraštotvarkos katedros studentų baigiamuosius darbus nuo pat 1945 m. ir sudaryti visų diplominių darbų skaitmeninę duomenų bazę. Ši unikali proga, pasak savanorės Ugnės Šilinskaitės, yra puiki galimybė įgauti vertingos patirties dar prieš studijas.

„Po metų ir pati tapsiu studente, trokštu pažvelgti į universiteto gyvenimą iš vidaus, susipažinti su jo kasdienybe, pamatyti, su kokiais iššūkiais tenka susidurti VU studentams. Geografija mane sužavėjo jau 6 klasėje, ačiū už tai tariu savo geografijos mokytojai, todėl džiaugiuosi galėdama pagilinti savo geografijos žinias“, – sako U. Šilinskaitė.

Šia programa VU, kaip socialiai atsakinga aukštoji mokykla, prisideda prie šalies lyderių ugdymo kurdamas tvirtą vertybinį pagrindą ir derindamas formalųjį ugdymą su neformaliuoju. Savanoriai, kurie ugdys bendrąsias kompetencijas ilgiau nei 3 mėnesius, turės galimybę gauti Jaunimo reikalų departamento direktoriaus pasirašytą pažymėjimą, patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos