jst

Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų institutas nuo šiol yra Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) akredituota, savanorius priimanti organizacija ir dalyvauja nacionalinėje jaunimo savanoriškos tarnybos programoje.

 

Jaunimo savanoriška tarnyba – tai intensyvi 6 mėn. trukmės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m., kurios metu jaunuoliai 40 val. per mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje, priimančioje savanorius organizacijoje. Jaunimas kartą per mėnesį susitinka su savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos paskirtu mentoriumi, atlieka paskirtas užduotis.

„Ši programa yra naudinga tuo, kad dalyvaujantys lengviau atras sau patinkančią veiklos kryptį, geriau pažins savo gebėjimus bei stiprins įgūdžius. Taip pat yra labai svarbu paminėti, kad savanoriams, kurie nenutrauks tarnybos 6 mėn. bus suteikta 0,25 stojamojo balo pripažinimas stojant į pirmosios pakopos studijas“, - sako būsimų savanorių kuratorius Erikas Lukas Dvilevičius.

Taip pat E. L Dvilevičius teigia, kad tai puiki galimybė tiek jauniems žmonėms, kurie nori pasitikrinti save tam tikroje srityje, tiek instituto darbuotojams, kurie būsimus specialistus, galės supažindinti su tam tikromis darbo peripetijomis. Džiugu, kad būdami socialiai atsakinga aukštąja mokykla galime ugdyti šalies lyderius, turinčius tvirtą vertybinį pagrindą, derindami formalųjį ugdymą su neformaliuoju.

Savanoriai, kurie ugdys bendrąsias kompetencijas ilgiau nei 3 mėnesius, turės galimybę gauti Jaunimo reikalų departamento direktoriaus pasirašytą pažymėjimą patvirtinantį apie tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos