ilya buynevich2

Baltijos-Amerikos Laisvės Fondas kartu su Vilniaus universitetu pristato iniciatyvą “Fragile interface: impact of extreme coastal events on human-landscape interaction and preservation of cultural heritage”.

 

Šios iniciatyvos proga, Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų institute (Čiurlionio g. 21), svečiuosis geologas dr. Ilya Buynevich iš Templio universiteto (JAV). Spalio 7 d. 10 val. 316 GI auditorijoje mokslininkas skaitys paskaitas: „Written in Sand: Geological Archives of Extreme Coastal Events“ ir „Baltic Megabarriers: Archives of Environmental Changes over 6,000 years“. Jų metu, dr. I. Buynevich pristatys neinvazinių tyrimų metodus bei apibendrins kartu su Lietuvos, Latvijos, Estijos ir kt. šalių mokslininkais Kuršių nerijoje, Baltijos pajūryje ir kitose pasaulio vietose vykdytus tyrimus.

Dr. Ilya Buynevich gimė ir užaugo prie Juodosios jūros, Ukrainoje, kur 1989 m. Odesos nacionaliniame universitete pradėjo studijuoti geologiją. 1994 metais baigė Bostono universitetą, o 2001 m. apsigynė ir daktaro disertaciją. 2001-2003 m. Woods Hole okeanografijos institute I. Buynevich savo studijas tęsė podoktorantūroje bei prisijungė prie grupės mokslininkų, geologinius reiškinius tyrusių kranto zonoje. Šiuo metu jis dėsto ir mokslinius tyrimus vykdo Templio universitete. Nuo 2005 m. dr. I. Buynevich bendradarbiauja su įvairių sričių Lietuvos mokslininkais ir drauge vykdo mokslinius projektus. Jis yra paskelbęs per 40 straipsnių, kurie yra įtraukti į „Web of Science“ duomenų bazę. 

Pagrindinės tyrimų kryptis: krantų ir jūrų geologija, eoliniai ir sedimentaciniai procesai, ichnologija ir zoogeomorfologija. Dr. I. Buynevich pakrančių tyrimus vykdė JAV, Brazilijoje (Atlanto vandenynas), Ukrainoje, Turkijoje (Juodoji jūra), Lietuvoje, Latvijoje (Baltijos jūra), Izraelyje (Viduržiemio jūra), Kuveite (Persijos įlanka).

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos