dsc 0022

Rugsėjo 18-20 dienomis Vilniuje nuaidėjo polimerų mokslo srityje dirbančių mokslininkų ir studentų lauktas tarptautinis renginys – vyko konferencija „Baltic Polymer Symposium 2019”.  Kaip kad atidarymo ceremonijos metu kalbėjo konferencijos Organizacinio komiteto pirmininkas prof. Ričardas Makuška: „„Baltic Polymer Symposium 2019” – tai puiki proga jauniesiems mokslininkams ir doktorantams pristatyti savo mokslinius pasiekimus, pasidalinti patirtimi ir atrasti naujų bendradarbiavimo galimybių.”

 

Į Vilniaus universiteto Teatro salę susirinkusius dalyvius sveikino Vilniaus universiteto rektorius prof. Artūras Žukauskas. Jis pastebėjo, jog polimerai apima labai platų medžiagų spektrą ir, turint omenyje plastiko taršą bei globalinį atšilimą, tokio pobūdžio temos šiuo metu yra itin aktualios. Žodį tarė ir Lietuvos chemikų draugijos pirmininkas doc. dr. Rimantas Vaitkus. Visiems susirinkusiems jis linkėjo vaisingų diskusijų. Pastarųjų netrūko ne tik konferencijos pertraukų, bet ir bendrų vakarienių, o taip pat – ekskursijų po Vilniaus universitetą bei Vilniaus senamiestį metu.

dsc 0076

Tarptautinė konferencija „Baltic Polymer Symposium”  vyksta kasmet iš eilės Lietuvoje, Latvijoje arba Estijoje. Šiųmetinėje konferencijoje dalyvavo 110 mokslininkų ir doktorantų iš 11 šalių, didžiausios delegacijos – iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos. Per dvi konferencijos „Baltic Polymer Symposium 2019” dienas perskaityti 8 kviestiniai pranešimai, 21 žodinis pranešimas, pristatyti 65 stendiniai pranešimai. Kvietinius pranešimus skaitė žymūs savo srities specialistai prof. P. Claesson iš Karališkojo technologijos instituto (Švedija), prof. M. Giamberini iš universiteto Rovira i Virgili Taragonoje (Ispanija), prof. J.V. Gražulevičius iš Kauno technologijos universiteto, Latvijos medienos instituto direktorius dr. U.Cabulis, dr. M. Feldmann iš Hexagon Purus GmbH kompanijos (Vokietija) ir kt. Kviestiniai pranešimai buvo naudingi ne tik polimerų chemijoje ar fizikoje besispecializuojantiems doktorantams, bet ir didelę patirtį turintiems mokslininkams, dirbantiems artimose srityse. Stendiniai pranešimai buvo pateikti dviejų sesijų metu, kurių metu virė gyvos diskusijos. Geriausių savo sekcijose stendinių pranešimų autoriai buvo apdovanoti. Apdovanojimus pelnė KTU doktorantė Akvilė Andziukevičiūtė–Jankūnienė, doktorantas iš Rygos technikos universiteto Oskars Platnieks, dalyvis iš Baltarusijos valstybinio universiteto Ivan A. Berezianko ir mokslininkas iš Ispanijos Rovira i Virgili universiteto Bartosz Tylkowski.

dsc 0329

Konferencijos uždarymo metu Organizacinio komiteto pirmininkas prof. Ričardas Makuška džiaugėsi sėkmingu renginiu bei pažymėjo, kad šis mokslininkų susitikimas buvo produktyvus ir sėkmingas. Buvo konstatuota, kad konferencijos mokslinis lygis kasmet auga, visi pranešimai yra įdomūs ir atspindintys naujausias polimerų mokslo tendencijas. Ypač džiugu, kad konferencijos metu vyksta gyvos diskusijos, stendinių pranešimų salė primena dūzgiantį bičių avilį, panašiai kaip didelėse ir gilias tradicijas turinčiose tarptautinėse konferencijose.

Jau beveik 20 metų gyvuojančią tarptautinę konferenciją „Baltic Polymer Symposium 2019” Lietuvoje organizavo Vilniaus universitetas talkininkaujant Kauno technologijos universitetui bei Lietuvos chemikų draugijai. Sekanti jubiliejinė konferencija „Baltic Polymer Symposium 2020”  vyks Estijoje.

Konferencijos organizacinis komitetas dėkingas Lietuvos mokslo tarybai, UAB “Thermo Fisher Scientific Baltics”, UAB „Linea Libera“, UAB „Litnobiles“, UAB „Plastiksė“, UAB „Vildoma“,  UAB „Neogroup“ ir  informaciniam rėmėjui „Go Vilnius“, kurie finansiškai parėmė simpoziumo organizavimą.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos