IMG 6489

Balandžio 20 d., ketvirtadienį, į Chemijos ir geomokslų fakulteto Chemijos institutą rinkosi 30 mokytojų iš visos Lietuvos. VU Filosofijos fakulteto iniciatyva ir padedant chemikams čia vyko pedagogų kompetencijų tobulinimo programa, skirta chemijos mokytojams.

Iš 5 dalių susidedanti programa skirta neorganinės chemijos ir medicinos ryšiui. Paskaitų ciklas prasidėjo nuo doc. dr. Justinos Gaidukevič paskaitos apie cheminį ryšį ir jo svarbą gyvajame organizme. Mokytojai taip pat gilinosi į kompleksinius junginius ir jų panaudojimą medicinoje, o vėliau turėjo galimybę atlikti laboratorinį darbą tema „Cheminio ryšio samprata, jo svarba gyvajame organizme. Kompleksinių junginių sintezė ir analizė”.

Tolesnėse ciklo paskaitose mokytojams bus sudaryta galimybė gilinti medicininės neorganinės chemijos žinias, susipažinti su cheminių ryšių prigimtimi ir jų svarba biocheminėse reakcijose, panagrinėti cheminių reakcijų žmogaus organizme greitį. Taip pat bus apžvelgtos žmogaus organizmo skysčių savybės, mokytojai bus supažindinti su cheminėmis medžiagomis, kurios labai plačiai naudojamos ligų diagnostikoje, įvairių ligų terapijoje.

Atidarydamas paskaitų ciklą fakulteto dekanas prof. Aivaras Kareiva sakė, kad džiaugiasi galimybe fakultete stiprinti ryšį tarp mokyklų ir universiteto bei tikisi, kad ateityje fakultetas galės dar geriau atliepti mokytojų poreikius, kad tiek chemijos, tiek geomokslų sričių specialistai užtikrintai ruoštų savo sričių moksleivius.

×
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos