img 1597 edited

Iš Zambijos kilusi ir Turkijoje studijuojanti Tapiwa Matoka jau beveik 2 mėnesius vieši Chemijos institute. Vadovaujama dr. Aleksejaus Žarkovo ir dokt. Dovydo Karoblio ji čia atlieka praktiką ir sako, kad draugė į Lietuvą vykti patarė ne veltui.

„Lietuvoje aš pirmą kartą. Man patinka nedidelis, ramus miestas, gera vieta gyventi. Įspūdžiai tikrai geri,” – sako Tapiwa, „turiu draugę, kuri čia vyko su Erasmus+. Ji man sakė, kad įsimylėsiu Lietuvą. Manau, iš dalies ji buvo teisi.”

Tapiwa pasakojo, kad šiek tiek apie Lietuvą ir Rytų Europą mokėsi istorijos pamokose dar būdama mokinė Zambijoje, o jos universitetas Turkijoje su Lietuvos universitetais yra partneris. „Tad kai Chemijos ir geomokslų fakultetas mane priėmė praktikai, jau žinojau, kur važiuosiu,“ – sako ji.

Tapiwa šiuo metu yra ketvirtakursė. Į Vilnių ji atvyko su Erasmus+ programa, kad pasiruoštų bakalauro darbo rašymui. „Mano tema yra kalio feritų sintezė išlydytų druskų sintezės metodu. Atliekame tyrimus ir tikiuosi, kad, jei gausime pakankamai gerus rezultatus, galėsiu juos panaudoti savo bakalauro darbe, kurį rašysiu kitais metais,“ – sakė studentė.

Tačiau net jeigu šis planas ir nepavyktų, Tapiwa nenusimena: ji sako, kad bet kuriuo atveju šalia universitete įgytų teorinių žinių ji norėjo įgauti praktinės patirties chemijos srityje, taip pat susidaryti platesnį šios srities vaizdą. „Norėjau, kad praktika man geriau parodytų kryptį, ties kuo noriu dirbti toliau. Prieš čia atvykdama ne visai tai žinojau, bet manau, kad dabar daug geriau tai suprantu,“ – džiaugiasi chemikė.

Norite pastudijuoti užsienyje ir pamatyti savo specialybę naujomis akimis? Kviečiame registruotis į Erasmus+ (iki rugsėjo 21 d.) arba ARQUS/Coimbra group (iki spalio 1 d.) mainus pavasario semestre.

Daugiau informacijos: https://www.vu.lt/tarptautiniai-rysiai/mainu-galimybes?fbclid=IwAR3dfl7rMPab1KFm6KtLKVU9X_P8VCdyUsJUMxa7OHsBHR50QppW9Ktd4Co

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos