premijos laureatas

Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto dekanu penkerių metų kadencijai 2022 m. balandžio 27 d. išrinktas prof. habil. dr. Aivaras Kareiva. Slaptu balsavimu dekaną išrinko fakulteto taryba. Vilniaus universiteto rektorius dekaną patvirtino.

„Atviras visuomenei, patrauklus užsienio studentams ir mokslo partneriams, bet neprarandantis tautiško identiteto, kūrybiškai bendradarbiaujantis su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis – štai tokį regiu mūsų fakultetą ir visa savo veikla siekčiau sukurti tokį jo įvaizdį,“ – sako prof. A. Kareiva.

Į būsimojo dekano planus įeina studijų tarptautinimas bei tarptautinių mainų skatinimas, didesnis mokslininkų, atliekančių reikšmingus tyrimus, bei pažangių studentų skatinimas ir siekis, kad į mokslinę veiklą kuo daugiau įsitrauktų ir žemesniųjų pakopų studentai. Anot prof. A. Kareivos, taip pat svarbu yra užtikrinti efektyvų, lankstų ir kūrybišką dialogą tarp administracijos ir studentų bei centrinės administracijos ir fakulteto darbuotojų.

Prof. habil. dr. A. Kareiva dirba profesoriumi VU Chemijos ir geomokslų fakulteto Chemijos institute, yra zolių-gelių chemijos mokslinės grupės vadovas. Profesorius skaito Pagrindinių grupių elementų chemijos, Neorganinės chemijos rinktinių skyrių, Kietafazės reakcijų ir BUS dalykų Cheminių elementų pasaulis, Žmogus, buitis ir chemija ir Medicininės chemijos pasaulio paskaitas.

 

Dekanas savo darbą pradės nuo š. m. gegužės 16 d.

 

Sveikiname ir linkime sėkmės darbuose!

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos