kudabos konkurso emblema

Praėjusį šeštadienį Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų institute vyko Nacionalinis mokinių Česlovo Kudabos geografijos konkursas, sutraukęs daugiau kaip 800 moksleivių iš visos Lietuvos.

Nuotoliniu būdu VU virtualioje mokymosi aplinkoje moksleiviai sprendė savo amžiaus grupei skirtas užduotis, geografijos tematika parengtas specialiai konkursui. Per 250 juos atlydėjusių mokytojų tuo tarpu turėjo progą išklausyti doc. dr. Gintaro Valiuškevičiaus paskaitą „Ar galime apsukti upę? (didieji vandentvarkos projektai ir jų pasekmės)“, kurios metu sužinojo apie žmonijos mėginimus pertvarkyti natūralų hidrografinį tinklą, nukreipiant upes sau naudinga linkme.

Garsaus geografo, gamtininko ir nepriklausomybės akto signataro Česlovo Kudabos vardu pavadintas nacionalinis geografijos konkursas kasmet sulaukia daugybės moksleivių. Konkursas skirtas didinti susidomėjimą geografijos mokslu, paskatinti moksleivius kelti ir gilintis į svarbius jo nagrinėjamus klausimus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos