nuostabusis cheminiu elementu pasaulis

Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto profesorius Aivaras Kareiva kartu su Lietuvos mokslų akademija išleido knygą, kurioje apžvelgia visus 118-a šiuo metu žinomus cheminius elementus.

Knygoje skaitytojai supažindinami su visų cheminių elementų atradimo istorijomis, jų paplitimu, resursais, gavyba, savybėmis ir kitomis įdomybėmis, susijusiomis su cheminių elementų atradimais ir socialiniais, politiniais, ekonominiais bei kultūriniais visuomenės iššūkiais.

Tai – pirmoji tokia lietuvių kalba išleista knyga, kurioje susisteminta iš įvairių šaltinių surinkta informacija. Kaip rašo pats knygos autorius prof. A. Kareiva, „tai lyg nedidelė enciklopedija ar žinynas apie cheminius elementus, iš kurių sudarytas visas mūsų pasaulis, iš kurių esame sudaryti ir mes.“

Prie „Nuostabiojo cheminių elementų pasaulio“ leidimo ir sudarymo ženkliai prisidėjo Lietuvos mokslų akademija, Fizinių ir technologijos mokslų centras, Kauno technologijos universitetas, taip pat privačios įmonės.

Knyga parašyta nesiekiant finansinės naudos. Ji nebus pardavinėjama, bet dalijama bibliotekoms, mokykloms, kitoms švietimo įstaigoms bei rėmėjams. Norintys turėti egzempliorių ir savo įstaigoje gali kreiptis į VU Chemijos ir geomokslų fakultetą el. paštu ir susitarti dėl atsiėmimo Vilniuje arba siuntimo į kitus miestus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos