20210930 163732

Rugsėjo 30 d. Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakultetas (VU CHGF) ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie aplinkos ministerijos (Tarnyba) pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Sutarties pasirašymo tikslas – aktyvus ir abipusis šalių bendradarbiavimas rengiant aukštos kvalifikacijos specialistus ir vykdant saugomų teritorijų sričiai aktualius mokslinius tyrimus keičiantis informacija, patirtimi ir duomenimis.


VU Chemijos ir geomokslų fakulteto atstovai akcentavo, kad Geomokslų instituto studijų programos yra labai susijusios su saugomomis teritorijomis, todėl sutartis su Tarnyba yra labai reikšminga. Dekanė pridūrė, kad bendradarbiavimas su Tarnyba, saugomų teritorijų direkcijomis padidins šios srities specialistų prestižą atrenkant gabiausius studentus, o Tarnybos specialistų įsitraukimas į studijų procesą padės geriau suprasti saugomų teritorijų svarbą ir alumnų įsidarbinimą įvairiose specialybėse.

20210930 163753


Tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis pritarė, kad šios sutarties pasirašymas ir bendradarbiavimas su VU CHGF labai svarbus, nes plečiantis funkcijoms įstaiga gali pastebėti dar studijuojančius jaunus specialistus, suteikti jiems dar daugiau praktinių žinių, skatinti tobulėti. Direktoriaus nuomone, turime dėmesio skirti ir mūsų jaunosios kartos tobulėjimui ir kuo ankstesniam įtraukimui į praktinį darbą. Saugomos teritorijose yra puikios galimybės atlikti tyrimus, o veikiančios gamtos mokyklos yra puiki mokymosi vieta organizuojant mokslines praktikas


Pasirašant sutartį dalyvavo Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto dekanė prof. (HP) dr. Aldona Beganskienė, Geomokslų instituto direktorius prof. dr. Egidijus Rimkus, Geomokslų instituto Geografijos ir kraštotvarkos katedros vedėjas prof. dr. Darijus Veteikis, Tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis, Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vedėja Agnė Jasinavičiūtė.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos