Vilniaus universiteto (VU) Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų institutas – pirma tarp Lietuvos aukštųjų mokyklų ir vienintelė VU akredituota savanorius priimanti įstaiga. Savo žinias čia gilina Jaunimo savanoriškos tarnybos savanoriai, atliekantys 6 mėn. trukmės programą, kurios metu savanoriaujama pasirinktoje organizacijoje. Savanorystę į fakultetą atvedęs instituto dėstytojas bei savanorišką veiklą Vilniaus, Kauno ir Utenos apskrityse rengiančios organizacijos VšĮ „Ne imti, bet duoti“ vadovas Erikas Lukas Dvilevičius kviečia prisijungti visus norinčius išbandyti savo jėgas savanorystėje.

„Šiuo metu Geomokslų institute savanoriauja jau antra savanorių laida. Savanoriai čia susipažįsta tiek su instituto, tiek su viso universiteto veikla, ima pratintis prie akademinio gyvenimo, laukiančio studijų metu. Savanorystės metu ne tik įgijama socialinių įgūdžių, plečiamas akiratis, bet užsiimama ir praktine veikla: Geografijos ir kraštotvarkos katedrai savanoriai labai padėjo skaitmenizuojant dar XX a. rašytus studentų diplominius darbus, kuriant jų duomenų bazę, vizualus ir informacinius pranešimus“, – pasakoja E. L. Dvilevičius. 

Dėstytojas sako, kad be visų šių veiklų savanoriai atlieka ir kūrybines užduotis – kuria maketus, plakatus, rengia interviu su fakulteto dėstytojais ir studentais, prisideda prie Geografijos ir kraštotvarkos katedros interneto svetainės atnaujinimo. Savanoriai taip pat prisideda prie studijų programų Geomokslų institute populiarinimo – jie ne tik kuria aktualų turinį, bet ir pristato instituto programas savo mokyklose, todėl savanoriai įgyja visapusiškos patirties ir gali pasirinkti iš didelės gausos mėgstamų, sau artimų veiklų.

Be to, programos dalyviai turi unikalią galimybę susipažinti su universitetu dar prieš jame studijuodami. Tokiu būdu be praktinių įgūdžių jie gilina ir socialines kompetencijas, plečia akiratį. „Baigus 6 mėn. savanorystės programą stojantieji į aukštąsias mokyklas gauna ir papildomus 0,25 balo prie stojamojo pažymio. Geomokslų institute savanoriauti gali nebūtinai apie karjerą šioje srityje galvojantys moksleiviai. Todėl tai – puiki galimybė tiek pagilinti savo žinias, tiek susipažinti su tam tikromis darbo peripetijomis“, – sako E. L. Dvilevičius.

Į jaunimo savanoriškos tarnybos programą 2021 II pusmečiui registracija atvira iki birželio 7 d. Registracijos anketą užpildyti galima čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos