proflt

Ateinančią savaitę Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakultete lankysis prof. habil. dr. Sławomıra Skrzypek iš Lodzės universiteto (Lenkija).

Prof. habil. dr. S. Skrzypek pradėjo dėstyti 1996 m., kai Lodzės universitete apgynė savo disertaciją „Azo dyes in polarographic and voltammetric determination of metals ions”.

2012 m. parengė habilitacijos darbą „Relationships with the guanidine group as catalysts for hydrogen reduction: application in voltammetric analysis of pharmaceuticals in biological samples" ir tais pačiais metais tapo profesore.

2013 m. tapo Lodzės universiteto Chemijos fakulteto Elektroanalizės ir elektrochemijos katedros vadove, o 2014 m. pradėjo vadovauti Neorganinės ir analizinės chemijos katedrai.

2016 m. tapo Lodzės universiteto Chemijos fakulteto dekane ir iki šiol eina šias pareigas.

Nuo 2012 m. prof. habil. dr. S. Skrzypek buvo 7 daktaro disertacijų (dvi iš jų gavo Lenkijos mokslų akademijos apdovanojimus) vadovė bei 3 Centrinės Europos mainų programos universitetinėms studijoms (CEEPUS) tinklų koordinatorė. Profesorė taip pat yra Lenkijos mokslų akademijos Elektroanalizės skyriaus ir Tarptautinės elektrochemijos draugijos narė.

Daugiausiai profesorės tyrimų yra susiję su elektroanalize (elektrocheminis pesticidų ir kitų biologiškai aktyvių junginių nustatymas ant kietų elektrodų; kietųjų elektrodų paviršiaus modifikavimas; metalinių dangų elektrokatalizinių savybių tyrimai; elektrodų procesų mechanizmų ir kinetikos tyrimai panaudojant įprastinius elektrocheminius metodus ir elektrocheminio impedanso spektroskopiją ir kt.).

Gegužės 31 d. 12 val. kviečiame studentus ir dėstytojus nuotoliniu būdu klausytis prof. habil. dr. S. Skrzypek pranešimo „Electroanalysis of chosen pesticides using different kinds of electrodes”.

 

MS Teams nuoroda: https://bit.ly/34e2cvg

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos