geo konf

Tarptautinė konferencija  “Geografijos mokslas: tyrimai gamtos ir visuomenės gerovei”

 

IV Lietuvos geografų kongresas

2020 m. spalio 23 d.

Renginio pradžia: 9:30 val.

Renginio vieta: LMA Didžioji salė, Gedimino pr. 3, 01103 Vilnius

Lietuvos geografų draugija, Lietuvos mokslų akademija ir Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų institutas organizuoja IV-ąjį Lietuvos geografų kongresą ir tarptautinę konferenciją “Geografijos mokslas: tyrimai  gamtos ir visuomenės gerovei”.

Šis, ne dažniau kaip kas penkerius metus vykstantis Lietuvos geografų bendruomenę telkiantis tarptautinis renginys (III Lietuvos geografų kongresas vyko 2014 m.), skirtas pristatyti naujausius Lietuvos ir kitų šalių geografinio pobūdžio tyrimus, galinčius padėti spręsti aktualiausias mūsų regiono šalių raidos problemas.

Bus diskutuojama: kokį kraštovaizdį norėtume perduoti ateities kartoms? valdyti ar prisitaikyti prie suaktyvėjusių gamtinių procesų? kokios gamtos resursų naudojimo ribos? kovoti ar pasiduoti visuomenės diferenciacijos ir regioninės poliarizacijos lauke? kaip įveikiami informacijos gausėjimo, organizaciniai, technologiniai iššūkiai?

Konferencijoje bus pristatyti svarbiausių geografinių mokslinio tyrimo centrų vykdomi kraštovaizdžio, meteorologiniai, bendri hidrologiniai ir jūros kranto, pelkių, regioniniai, kaimo teritorijų, miestų, geografinio ugdymo sričių tyrimai ir praktinės veiklos, atliktos per pastaruosius šešerius metus.

Kongreso programa

Kongresas vyks lietuvių ir anglų kalbomis. Jei nepasikeis covid-19 situacija, kongresas vyks gyvai; bus galimybė stebėti/dalyvauti ir nuotoliniu būdu.

Prašome registruotis: www.lgd.lt

Daugiau informacijos: www.lgd.lt

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos