691a6576 642x410

Vilniaus universiteto (VU) mentorystės programa, skirta visapusiškai ugdyti studentų bendrąsias kompetencijas, išmanumą, pagerinti jų akademinius ir asmeninius pasiekimus, padėti perimti mentoriaus sukauptą patirtį ir gauti vertingų patarimų planuojant profesinę ateitį, šiemet pradeda jau trečią veiklos etapą ir kviečia prisijungti mentoriais tapti norinčius VU dėstytojus, alumnus ir studentus.

 

VU mentorystės programoje jau dalyvaujantys nariai teigia, kad šioje veikloje skatinamas mentoriaus noras augti, tobulėti, bendradarbiauti, padėti, dalytis naudinga gyvenimiška patirtimi ir išmintimi. VU Filologijos fakulteto alumnė Jelena Eirošienė džiaugiasi, kad įsitraukimas į mentorystę suteikė galimybę pasidalyti su studentais įgytomis žiniomis, sukaupta patirtimi, įgūdžiais, supažindinti su profesijos specifika, taip pat padėti rasti tinkamą karjeros kryptį, greičiau ir efektyviau pasiekti tikslų.

„Bendradarbiavimas buvo abipusiškai naudingas – turėjau galimybę permąstyti savo profesinę veiklą, atnaujinti ir struktūrizuoti turimas žinias, kad jos būtų tinkamai perduotos, atrasti „degančias akis“, bendrauti su motyvuotais studentais ir akademine bendruomene“, – teigia mentorė.

Abipusė mentorystės nauda – didelis privalumas, studentui leidžiantis turėti patarėją, konsultantą, galintį nukreipti teisinga linkme, o mentoriui suteikiantis galimybę pažinti naująją studentų kartą, jų poreikius ir pasaulėžiūrą, užmegzti tiesioginį kontaktą su gabiu jaunimu, iš kurio galima išugdyti puikius ateities lyderius ar būsimus savo srities specialistus.

VU studentui suteikiama galimybė pasirinkti mentorių pagal individualius poreikius. Kiekvienos krypties mentoriaus funkcijos yra skirtingos, todėl skiriasi bendravimo tikslai ir pobūdis:

  • Mentorius dėstytojas padės ugdyti bendrąsias studento kompetencijas, orientuodamasis į individualius studento poreikius, rekomenduos su studijomis susijusių problemų sprendimo būdus, atvers platesnes galimybes universitete, padės studentui dalyvauti mokslinėje ar tiriamojoje universiteto veikloje.
  • Mentorius alumnas padės studentui karjeros planavimo ir asmeninio tobulėjimo klausimais, sieks padėti optimizuoti edukacinę patirtį ir rasti tinkamą karjeros kryptį.
  • Mentorius studentaspadės kitiems studentams pagilinti tam tikro studijų dalyko žinias, pagerinti akademinius įgūdžius (atlikti rašto darbus, rengti ir pristatyti prezentacijas, analizuoti duomenis).

Mentorių registracija vyksta nuolat, užsiregistravusiems mentoriams spalio antroje pusėje numatomas mentorystės pradžios renginys ir dalyvių mokymai. Daugiau informacijos apie VU mentorystę, registracijos formą bei kontaktus rasite čia .

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos