img 0159

Teodoras Grotusas – vienas žymiausių, prieš 200 metų garsinęs mūsų kraštą pasaulyje, mokslininkas, savo darbais ir pažiūromis toli pralenkęs to meto visuomenės lygį. Jis šiandien yra žinomas kaip elektrochemijos ir fotochemijos klasikas, sukūręs pirmąją elektrolizės teoriją bei nustatęs pagrindinius šviesos poveikio dėsnius.

 

Mūsų manymu, Lietuva turėtų įamžinti Teodoro Grotuso atminimą, pastatydama Žeimelio centrinėje aikštėje bronzinį paminklą Teodorui Grotusui atminti. Skulptorius Kęstutis Balčiūnas su dukra architekte yra parengęs bronzinės skulptūros Žeimelio aikštėje pastatymo projektą. Pakruojo rajono savivaldybė įsipareigojo sutvarkyti paminklo pastatymo infrastruktūrą. Teodoro Grotuso fondas atsakingas už lėšų bronziniam paminklui išlieti suradimą. Bendra liejimo kaina yra apie 30-40 tūkst. Eur.

grotusasTeodoro Grotuso gipsinė skulptūra

Teodoro Grotuso fondas prašo jūsų paramos Teodoro Grotuso bronziniam paminklui išlieti. Visų rėmėjų pavardės, institucijų ir įmonių pavadinimai bus iškalti paminklo atminimo lentoje. Jūsų parama – tai didžiulis indėlis į Lietuvos kultūros puoselėjimą ir mokslinės atminties išsaugojimą.

Daugiau informacijos.

Teodoro Grotuso fondo valdyba:

Prof. Aivaras Kareiva – valdybos pirmininkas – kontaktai tel. nr. 85219 3110

Edita von Grotthuss

Prof. Eimutis Juzeliūnas

Prof. Rimantas Ramanauskas

Prof. Jūratė Senvaitienė

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos