btr

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad, balandžio 1 dieną atidaryti planuota, laikina paroda “Vilniaus mamuto pėdsakais” pagaliau atveria duris lankytojams.

Į ekskursijas kviečiame nuo 2020 m. liepos 29 iki spalio 30 d.

 

VU Geologijos muziejus šia paroda savanoriškai jungiasi prie Vilniaus miesto savivaldybės projekto "Neakivaizdinis Vilnius: Paskui mamutą".

Pirmomis parodos savaitėmis dar bus galima išvysti ir mamuto “Gošos” iš Anžu skeletą. Tai – antras kartas, kai VU Geologijos muziejuje bus galima pamatyti visą šio išnykusio gyvūno skeletą. Jis rastas Kotelno saloje – didžiausioje Anžu salų grupės saloje Naujojo Sibiro salyne, Jakutijoje (RF). Tai labiausiai į šiaurę nutolęs žinomas mamuto skeleto radinys. Skeletas rastas 2003 m. rugpjūčio mėnesio ekspedicijos metu. Įspūdingi ir kiti parodos eksponatai.

Dėl visų saugumo prašome į ekskursijas registruotis tik tuos žmones, kurie savo laisva valia sutinka VU patalpose dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo ir įrašyti savo kontaktinius duomenis. Juos naudosime išimtinai tik koronaviruso plitimo prevencijai (jei kiltų toks poreikis).

Į vieną srautą registruosime iki 20 lankytojų. Ekskursijos vyks ir šeštadieniais.

Registruotis galėsite pasirinkdami jums tinkamą dieną ir valandą. Registracija bus paskelbta jau netrukus.

PASTABA: Pasikeitus situacijai šalyje ekskursijos gali būti atšauktos. Prašome sekti informaciją.

Kontaktai dr. Eugenija Rudnickaitė el. paštu:

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos