geografu mokykla

2020 m. vasario 17-21 dienomis VU Geomokslų institute šurmuliuos geografija ir geomokslais besidomintys Jaunųjų geografų mokyklos (JGM) moksleiviai iš visos Lietuvos. Gimnazistams iš Zarasų, Ignalinos, Panevėžio, Telšių, Raseinių, Jurbarko rajono, Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus net 15 Instituto mokslininkų pristatys savo interesų ir veiklos sritis.

 

JGM vyksta 3-4 sesijos per metus. Žiemos sesija yra pati moksliškiausia — moksleiviai klausysis paskaitų, atliks praktines užduotis, nukeliaus į Vilniaus savivaldybę, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Nacionalinį lankytojų centrą. Orų prognozė, kvartero geologija ir geomorfologija, hidrogeologija, kraštovaizdis, tarša ir kitos ekologinės problemos, miestų planavimas, kartografija ir GIS - įvairiapusiai užsiėmimai leis toli užbėgti už mokyklinės geografijos ribų ir tiesiogiai užduoti klausimą srities ekspertams. Ketvirtadienio vakarą moksleiviams bus pravertos durys į mokslinių diskusijų erdvę - bus galima iš pirmų lūpų išgirsti, ką apie klimato kaitą mano vedantieji meteorologijos ir geologijos profesoriai.

Vakarais jaunieji kolegos taip pat nenuobodžiaus. Bendruomenės dalimi jie galės pasijusti VU folkloro ansamblio RATILIO ir VU Kultūros centro organizuojamo Užgavėnių tautosakos vakare — pirmadienį, daugiau sužinos apie žygeivystės istoriją ir žygeivių etikos kodeksą Vilniaus turistų klube — antradienį, dainuos tradicines JGM dainas su skirtingų kartų žygeiviais, geografijos alumnais — trečiadienį.

Respublikinė, neformalaus ugdymo neakivaizdinė Jaunųjų Geografų Mokykla (JGM) vienija moksleivius, besidominčius geografija, siekiančius gilinti žinias apie Žemę, mėgstančius keliauti, galvojančius studijuoti geografinius mokslus. Šią mokyklą 1986 m. įkūrė  šviesios atminties geografas, keliautojas docentas dr. Rimantas Krupickas. Savanorystės principais veikiančios mokyklos steigėjas - Lietuvos geografų draugija, veiklos vyksta kartu su Vilniaus universiteto Geomokslų institutu ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru (LMNSC).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos