img 9319

Praėjusią savaitę Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto paskaitos buvo gausesnės nei įprastai – auditorijose dėstytojų atidžiai klausėsi būrelis moksleivių, nusprendusių vienai dienai įšokti į studento kailį.

 

Į nuotaikingą ir informatyvų prodekano doc. dr. Ramūno Skaudžiaus Chemijos instituto programų pristatymą susirinko mokiniai ne tik iš Žvėryno, Licėjaus ir kitų Vilniaus mokyklų, bet ir iš Alytaus bei Vilkaviškio. Nenuostabu, jog savo profesinę ateitį su chemija sieti ketina vyresniųjų klasių moksleiviai, tačiau aštuntokas Aleksandras iš Vilniaus „Ateities“ mokyklos taip pat jau rimtai domisi savo karjera. Trylikametis atėjo ne tik pasiklausyti apie CHGF siūlomas studijų galimybes, bet ir pats uždavė ne vieną jį dominantį klausimą.

Geomokslų institute direktorius Egidijus Rimkus su vietiniais vilniečiais ir vienu iš Plungės atvykusiu moksleiviu diskutavo apie tai, kokie privalumai laukia nusprendus tapti šių mokslų srities profesionalu. Daugybė galimybių pagal įvairias mainų programas patirties semtis užsienyje, neišdildomi įspūdžiai iš gamtinių lauko praktikų, plačios tarptautinės karjeros galimybės – vos keli argumentai, kodėl rinktis studijas Geomokslų institute yra tikrai verta. E. Rimkus „Studentas vienai dienai“ dalyvius skatino nesivaikyti madingų studijų programų, o rinktis tokią specialybę, kuri geriausiai atitinka jų pačių norus bei galimybes. Juk dirbti mėgstamą darbą ir yra tikrasis raktas į sėkmę.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos