pjimage

Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakultetas ir vėl skelbia vardinės stipendijos konkursą, kuria skatinamos mokslinės studentų išvykos bei aktyvus dalyvavimas mokslo renginiuose

Svarstai, ar tikrai verta? Štai ką apie dalyvavimą mokslinėse konferencijose sako trys CHGF studentės: Elena Daukšaitė, Miglė Beatričė Mickevičiūtė ir Greta Inkrataitė.

 

 

Elena Daukšaitė, nanomedžiagų chemija.

Šių metų rugpjūčio 19-23 d. dalyvavau Palangoje vykusioje konferencijoje-mokykloje „Advanced Materials and Technologies”. Kiek teko girdėti, konferencijos metu pristatomi įvairūs ir aktualūs šiuo metu visame pasaulyje atliekami tyrimai, tad noro dalyvauti tikrai nestigo. Taip pat, tai yra puiki galimybė savo atliktus tyrimus pristatyti stendinio pranešimo formatu. Mano pranešimas vaidinosi: „Surface Plasmon Resonance Immunosensors for Detection of Human Growth Hormone in Real-Time".

Miglė Beatričė Mickevičiūtė, chemija.

Gegužės 16-17 d. dalyvavau „The Vital Nature Sign“ konferencijoje, kuri vyko Kaune. Dalyvauti mane paskatino darbo vadovė Vilma Ratautaitė, su kuria tuo metu kartu atlikome tyrimą. Norėjosi šio tyrimo rezultatais pasidalinti su kitais studentais bei specialistais, o taip pat ir išbandyti save. Pranešimo, kurį skaičiau, tema: „Evaluation of Electrochromic Properties of Methylene Blue Synthesized in Presence of Glucose, Sucrose and Lactose Dopants in Solutions of Different pHs”.

Greta Inkrataitė, chemija.

Birželio 9-14 dienomis lankiausi Kretos saloje, Graikijoje. Čia vyko Europos polimerų kongresas 2019 (European polymer congress 2019) pati svarbiausia polimerų mokslo ir technologijų konferencija Europoje. Jos tikslas – į vieną vietą suburti polimerų mokslo srityje tyrimus vykdančius mokslininkus ne tik iš Europos, bet ir iš viso pasaulio. Šioje konferencijoje pristačiau stendinį pranešimą tema: Investigation of garnet and polymer composites". Nėra jokios abejonės, kad klausydamasi mokslininkų pranešimų įgijau naujų žinių polimerų ir kitų chemijos mokslų srityse.

 

Vardinės stipendijos dėka buvo padengtos šių studenčių kelionės į konferencijas, būsto ir pragyvenimo išlaidos.

Daugiau informacijos: https://www.chgf.vu.lt/apie-fakulteta/naujienos/1481-vilniaus-universiteto-chemijos-ir-geomokslu-fakulteto-vardines-stipendijos-konkursas.

Atmink, jog visus dokumentus būtina pateikti jau iki rugsėjo 25!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos