aivaras kareiva dekanas1

Dėkoju VU Chemijos fakulteto Analizinės ir aplinkos chemijos katedrai, kuri mane nominavo parašyti savo sėkmės istoriją. Deja, pats sau net ir negalėčiau pasakyti, kad mano profesinis kelias gali būti „sėkmės istorija“ kitiems. Man – taip, nes mano darbas man buvo ir tebėra tarsi nuolatinės atostogos.

1983 m. baigiau Vilniaus universitetą ir įgijau chemiko, dėstytojo kvalifikaciją, 1989 m. Sąjunginiame neakivaizdiniame maisto pramonės institute apgyniau chemijos mokslų kandidato disertaciją, 1993 m. Lietuvos mokslo taryba nostrifikavo mokslo laipsnį, suteiktą už chemijos mokslų kandidato disertaciją, 1998 m. Kauno technologijos universitete apgyniau fizinių mokslų habilituoto daktaro laipsnį, 1998 m. Vilniaus universiteto taryba suteikė docento vardą, o 2000 m. Vilniaus universiteto taryba suteikė profesoriaus vardą.

Nuo 1983 m. dirbu Vilniaus universiteto Chemijos fakultete, nuo 1998 m. Neorganinės chemijos katedros profesoriumi ir katedros vedėju. Dešimt metų (2006-2016) buvau VU Chemijos fakulteto dekanas. Taip pat esu Alytaus kolegijos Tarybos narys, Lietuvos MA chemijos sekcijos pirmininkas, Lietuvos MA matematikos, fizikos ir chemijos skyriaus pirmininko pavaduotojas, Fizinių ir technologijos mokslų centro Mokslo tarybos narys, Lietuvos MA tikrasis narys ir kitų įvairių institucijų narys.

Vadovavau 22 sėkmingai apsigynusiems doktorantams, 4 stažuotojams ir 18 tyrėjų iš užsienio šalių institucijų. Bendrame mokslo darbų sąraše yra 586 moksliniai darbai. Skaičiau kviestinius pranešimus moksliniuose seminaruose: Helsinkio technologijos universitete (Suomija), Stokholmo universitete (Švedija), Geteborgo universitete (Švedija), Orhus universitete (Danija), Talino technikos universitete (Estija), Sarlando universitete (Vokietija), Tiubingeno universitete (Vokietija), Brno universitete (Čekija), Gdansko universitete (Lenkija), Prahos universitete (Čekija), Vienos technologijos universitete (Austrija), Norvegijos mokslo ir technologijos universitete (Norvegija), Kelno universitete (Vokietija), Maltos universitete (Malta), Miunsterio taikomųjų mokslų universitete (Vokietija), Latvijos universitete (Latvija), Nacionaliniame Taipėjaus technologijos universitete (Taivanis), Paul Scherrer institute (Šveicarija), Kun Shan universitete (Taivanis), Taipejaus medicinos universitete (Taivanis). Buvau išvykęs į 30 mokslinių stažuočių įvairiuose užsienio universitetuose bei institutuose.

Kodėl pasirinkau chemiją? Žinojau, kad man yra skirti tikslieji mokslai. Nuoširdus a. a. Alytaus 5-osios vidurinės mokyklos chemijos mokytojo P. Jasionio bendravimas lėmė, kad jau mokykloje pasirinkau chemiją, o ne matematiką ar fiziką. Pradėjus studijuoti, prof. R. Kazlauskas pakvietė mokslinį darbą dirbti Analizinės chemijos katedroje jo vadovaujamoje mokslinėje grupėje. Taigi, mano ištakos išties yra toje katedroje. Iki šiol esu labai dėkingas prof. R. Kazlauskui – tai mano Mokytojas.

Jeigu laikas grįžtų atgal, vėl studijuočiau chemiją. Dabar tai jau net negalvočiau apie fiziką ar matematiką. Tačiau kiekvienas turi pasirinkti savo kelią. Kaip jį surasti, matyt, tai labai individualus ir subtilus dalykus. Klausyti savo širdies….

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos