liskauskiene 1

„Rūpinimasis savimi turi prasidėti nuo širdies, antraip jokia kosmetika nepadės.“

 

Dr. Natalija Liškauskienė, Lietuvos Kosmetikos ir buitinės chemijos gamintojų asociasija LIKOCHEMA,

projektų vadovė.

 

 

Kodėl pasirinkote būtent šią studijų kryptį?

Chemija sudomino dar mokykloje. Mokytoja buvo jauna, tik baigusi studijas, tačiau ji su tokiu užsidegimu pasakojo apie chemiją, kad susidomėti tiesiog buvo neįmanoma. Galiu teigti, kad šios mokytojos dėka, pamilau šį mokslą. Baigusi mokyklą net ir nesvarsčiau niekur kitur stoti, tik į chemiją, norėjau toliau gilinti žinias ir mokytis šioje srityje. Universitete taip pat sutikau labai darbščių ir su užsidegimu dėstančių Profesorių.

Kokią ateities viziją buvote susikūrusi pradėjusi studijuoti?

Norėjau būti mokytoja arba dėstytoja. Tačiau nuvykus į Čekiją (pagal Erasmus programą) pastebėjau, kad ten studijuojančios merginos, labai domisi kosmetika. Klausinėdavo ir mano nuomonės apie vienokią ar kitokią medžiagą. Laikui bėgant, aš taip pat, pradėjau domėtis šia sritimi. Daug diskutuodavome. Pirma tema buvo probleminė veido oda (į spuogus linkusi oda) ir gan sudėtinga tokios odos priežiūra. Nemažas aktyvių priemonių trūkumas. Ieškodami informacijos ir tyrinėdami, sužinojome, kad odos būklę teigiamai veikia siera. Priemonės su siera, labai gerai padėdavo probleminei odai. Nuo tada pakeičiau savo nuomonę ir supratau, kad noriu dirbti kosmetikos industrijoje.

Ar rezultatas atitiko lūkesčius? 

Rezultatas tikrai atitiko lūkesčius. Džiaugiuosi, kad mokslas man atvėrė plačias galimybes. Baigęs Universitetą gauni daug žinių apie įvairias chemijos šakas, kurias ateityje gali pritaikyti įvairiuose darbuose (tiek kosmetikos pramonėje, tiek maisto pramonėje, tiek technologijų srityje).

Aš jau 14 metų dirbu kosmetikos pramonės srityje, 10 metų buvau atsakinga už naujų produktų kūrybą. Galiu drąsiai teigti, kad esu ten, kur ir turiu būti.

Ar šiandien, po daugelio pasirinkimų, išsipildžiusių ir neišsipildžiusių svajonių jūsų istoriją galima pavadinti „sėkmės istorija“?

Manau, kad taip. Užsiimu mėgstama veikla. Tikrai šios savo pasirinktos krypties keisti neplanuoju. Labai džiaugiuosi, kad savo kelyje sutikau Mokytojus, kurie mokėjo sudominti, išmokyti ir padėti.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos