darija dankina

 

„Svarbu nebijoti, baimė uždaro kelius!“

 

Darija Dankina. Geologijos studijų doktorantė, VU CHGF

 

 

 

 

Kodėl pasirinkote būtent šią studijų kryptį?

Pasirinkimas studijuoti geologijos kryptį buvo spontaniškas ir neplanuotas. Niekada nesvajodavau tapti geologe ir vėliau, dirbti šioje specialybėje. Po mokyklos baigimo pildant universitetų ir kolegijų sąrašą geologija buvo antroje vietoje (pirmoje – finansų ir draudimo matematika) ir žemiau dar trylika skirtingų studijų. Po pirmo turo įstojau į geologiją ir pagalvojau kodėl neišmėginti sėkmės. Taipogi, pagalvojau jog pradžiuginsiu tėvą savo sprendimu, kuris pats baigė geologijos studijų programą Vilniaus universitete prieš daug metų.

Kokią ateities viziją buvote susikūrusi pradėjus studijuoti?

Pradėjus studijuoti geologijos neturėdavau aiškios vizijos dėl kelių priežasčių. Pirma priežastis buvo naujas mokslas apie kurį žinojau nedaug. Antra priežastis pirmame kurse buvo dėstomi tik keli geologijos krypties dalykai kartu su anglų ir lietuvių kalbomis, matematika, fizika, chemija, sociologija ir t.t. Kiekvienais metais šios krypties dalykų skaičius didėjo ir jau trečiame bei ketvirtame kurse galima buvo suprasti kone visą platų geologijos sričių spektrą bei išsirinkti sau labiausiai patinkančią kryptį. Mano atveju tai paleontologija.

Ar rezultatas atitiko lūkesčius? Kokia veikla šiuo metu užsiimate?

Aš labai įdomiai praleidau tris pakopas, 10 studijų metus ir su mielu noru pakartočiau. Šiuo metu baiginėju doktorantūros studijas Vilniaus universitete, dirbu inžinierinės geologijos įmonėje, organizuoju paleontologinę tarptautinę konferenciją Lietuvoje ir aktyviai dalyvauju konferencijose kitose šalyse, kartu su geografijos mokytoju organizuoju geologijos įvadines pamokas mokiniams savo mokykloje.

Nuo ko prasidėjo Jūsų sėkmės istorija?

Mano sėkmės istorija prasidėjo nuo bakalauro temos pasirinkimo. Tema buvo išrinkta spontaniškai kone paskutiniu momentu. Mano baigiamojo darbo vadovas pasiūlė rašyti apie Lietuvos silūro konodontus ir aš sutikau. Nuo to laiko pradėjau giliau domėtis paleontologija ir galutinai supratau kas man patinka.

Ar šiandien, po daugelio pasirinkimų, išsipildžiusių ir neišsipildžiusių svajonių jūsų istoriją galima pavadinti „sėkmės istorija“?

Be jokio kuklumo 100% taip!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos