vilniaus universitetas nuotr edgaro kurausko 87233613

Vilniaus universitetas (VU) ir Nacionalinis Taipėjaus edukologijos universitetas pasirašė memorandumą, kuriuo sieks glaudesnio tarpinstitucinio bendradarbiavimo.

Pasak Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano ir įgalioto atstovo bendradarbiaujant su Nacionaliniu Taipėjaus edukologijos universitetu prof. dr. Aivaro Kareivos, chemikai jau per 15 metų bendradarbiauja su Taivano mokslininkais iš Taipėjaus technologijos universiteto, o šis susitarimas padės užmegzti ir pagilinti ryšius su dar viena šios šalies institucija viso universiteto mastu.

Pasirašydami memorandumą VU ir Nacionalinis Taipėjaus edukologijos universitetas sutiko bendradarbiauti vykdant akademinius mainus, skatinti darbuotojų ir studentų mainus abejose institucijose, organizuoti bendras konferencijas ir kartu įgyvendinti įvairių sričių mokslinius projektus.

Prof. dr. Aivaro Kareivos teigimu, moksle ryšiai yra itin svarbūs, todėl memorandumo su tokia institucija pasirašymas – svarbus žingsnis semiantis tiek mokslinių tyrimų, tiek kultūrinės patirties.

Šis memorandumas – ilgamečių chemikų ryšių su Taivano mokslininkais rezultatas. Šiuo metu su Taipėjaus Technologijos universitetu yra rengiamas bendras chemijos doktorantūros studijų reglamentas, į šią šalį jau vyko stažuotis daugybė Lietuvos studentų ir mokslininkų. Viso VU mastu pasirašytas dokumentas atvers galimybes ir kitų sričių studentams bei mokslininkams dirbti su taivaniečiais kolegomis, taip stiprindamas ne tik universitetų, bet ir dviejų valstybių ryšius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos