52289743734 9ef487727e k 1 642x410

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje apdovanojo Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečius, tarp jų ir aštuonis Vilniaus universiteto (VU) bendruomenės narius.

Už ypatingus nuopelnus kuriant Lietuvos privatinės teisės sistemą, vystant privatinės teisės ir civilinio proceso teisės mokslą ir už ilgametę reikšmingą pedagoginę veiklą Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi buvo apdovanotas VU Teisės fakulteto profesorius Valentinas Mikelėnas.

Už toksikologijos mokslo sklaidą ir už aktyvią įvairių visuomenės grupių šviečiamąją veiklą, reikšmingai prisidedančią prie priklausomybių prevencijos Lietuvoje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi buvo apdovanotas VU Medicinos fakulteto docentas Robertas Badaras.

Už efektyvų ir produktyvų mokslinį darbą, už naujos mokslininkų kartos ugdymą Lietuvoje ir už mokslo pasiekimų sklaidą Lietuvoje ir užsienyje Prezidentas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi apdovanojo VU Chemijos ir geomokslų fakulteto profesorę Almirą Ramanavičienę.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi už Rytų Azijos literatūrinio ir kultūrinio paveldo pristatymą, reikšmingai prisidedantį prie Lietuvos ir Japonijos kultūrinių ryšių palaikymo bei Lietuvos vardo garsinimo Japonijoje, taip pat apdovanota VU Filosofijos fakulteto docentė Dalia Švambarytė.

„Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi pagerbti trys VU bendruomenės nariai: VU Istorijos fakulteto profesorės Marija Drėmaitė (už Lietuvos moderniosios architektūros, kultūros ir paveldo tyrinėjimus, edukacinę veiklą, inicijuotus ir įgyvendintus tarptautinius projektus, reikšmingai prisidėjusius prie Lietuvos pristatymo pasaulyje) ir Jurgita Verbickienė (už ilgametę nuoseklią mokslinę ir ekspertinę veiklą tiriant, aktualizuojant ir visuomenei pristatant Lietuvos žydų istoriją, kultūrą ir paveldą, už suformuluotas ir įdiegtas žydų istorijos integravimo prieigas viešajame ir akademiniame diskursuose) bei VU Filosofijos fakulteto profesorius Boguslavas Gruževskis (už ilgametį mokslinį, ekspertinį ir šviečiamąjį darbą gyventojų užimtumo ir darbo rinkos politikos, demografinių pokyčių, socialinės apsaugos, socialinio dialogo, skurdo ir socialinės atskirties srityse).

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu už aukščiausio tarptautinio lygio biotechnologijos tyrimus, svariai prisidedančius prie mokslo pažangos įvairiose srityse ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje buvo pagerbta VU Chemijos ir geomokslų bei Medicinos fakultetų mokslininkė doc. Ieva Plikusienė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos