naujien 

 

Norime visus pakviesti į tradicinį rudeninį renginį –  mokslinę praktinę konferenciją-ekspediciją „Pietryčių Lietuvos smėlio dirvožemiai“, kuri vyks šių metų spalio 5–6 d. 

Renginį organizuoja LDD prie LMA ŽŪMMS, kartu su Vilniaus universitetu, LAMMC Žemdirbystės institutu, VDU Žemės ūkio akademija ir Gamtos tyrimų centru, todėl maloniai kviečiame dalyvauti ir šių institucijų darbuotojus, kurie nors ir nėra Lietuvos dirvožemininkų draugijos nariai, tačiau jų mokslinė veikla ir interesai susisiekia su dirvožemio profiliu. 

Renginys vyks vaizdingame Merkio upės slėnyje, Puvočių km. apylinkėse (Varėnos r. sav.) 

Tai mokslinė-praktinė diskusija, kurioje pasisakyti bei padiskutuoti Lietuvos smėlio dirvožemių įvardijimo, genezės ir jų naudojimo klausimais yra kviečiami įvairių sričių mokslininkai (geografai, dirvožemininkai, agronomai, miškininkai, augalininkystės specialistai, geologai, geomorfologai, kraštovaizdžio ir kraštotvarkos specialistai) bei praktikai. Renginio metu aptarsime smėliuose susiformavusius  dirvožemius, jų raidą bei profilio pokyčius dėl skirtingo jų naudojimo miškų ir žemės ūkyje. Prie dirvožemio profilių bus svarstoma ne tik apie Lietuvos Pietryčių smėlėtajai lygumai būdingus dirvodaros ypatumus, bet ir apie geologinės aplinkos bei geomorfologinių procesų vaidmenį jų formavimuisi. 

 

Renginio dalyvių skaičius su nakvyne yra ribotas. 

Registracijos formą rasite čia: https://forms.gle/E2apSy1onL5Vr1uv9 

 

DĖMESIO! 

 

1. Registracijos formoje rasite ir nuorodą į dokumentą, kuriame galėsite pasirinkti nakvynės vietą ir tokiu būdu pasiskaičiuoti dalyvio mokestį; 

2. Išsamesnė informacija yra  pateikiama renginio kvietime, kuris (PDF formatu) pridedamas prie šio laiško;

3. Kilus klausimams ar tiesiog norėdami pasiteirauti, skambinkite šiais telefono numeriais: +370 682 15520 (Jonui Volungevičiui), +370 698 46 927 (Rimantui Vaisvalavičiui). 

 

Renginio organizacinis komitetas: 

 

doc. dr. Jonas Volungevičius (Vilniaus universitetas) 

doc. dr. Laurynas Jukna (Vilniaus universitetas) 

prof. dr. Zita Kriaučiūnienė (VDU Žemės ūkio akademija) 

doc. dr. Rimantas Vaisvalavičius (VDU Žemės ūkio akademija) 

dr. Gražina Kadžienė (LAMMC Žemdirbystės institutas) 

dr. Romutė Mikučionienė (UAB “Agrokoncernas”) 

dr. Ieva Baužienė (Gamtos tyrimų centras) 

 

Pagrindinis renginio rėmėjas: UAB Agrokoncerno grupė 

ldd ekspedicija 2023 kvietimas page 0001

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos