#NORSA 2024 m. gegužės 2-3 d. Vilniuje vyko 9-oji Regional Studies Association (RSA) Šiaurės šalių tarybos konferencija „Regioninės globalių iššūkių pasekmės Šiaurės šalyse“, kurią organizavo Lietuvos socialinių mokslų centro Sociologijos institutas bendradarbiaudamas su Vilniaus universitetu ir RSA Šiaurės šalių taryba.
 
2024.05.07 11
 
Vyko mokslinės diskusijos aktualiausiais regioninių studijų ir regioninės politikos klausimais, aptarti regioninio vystymosi iššūkiai Šiaurės šalyse. Taip pat tai buvo puiki erdvė bendrauti ir megzti ryšius galimiems ateities projektams.
 
Konferencija sulaukė daug dalyvių iš Islandijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos, dalyvavo su Lietuvos Sociologijos instituto mokslininkais bendradarbiaujantys kolegos iš Lenkijos ir Vengrijos.
2024.05.07 2
Plenarinius pranešimus skaitė profesoriai Jiří Blažek iš Čekijos, Maria Tsouri iš Norvegijos, Tiit Tammaru iš Estijos. Susitikti, paklaustyti pranešimų ir dalyvauti diskusijose buvo atvykę ir Regional Studies Association organizacijos vadovas Alan Kinder bei jo pavaduotoja Daniela Carl. Buvo aptartos galimybės organizuoti #RSA konferencijas Vilniuje ir ateityje.
 
VU CHGF Geografijos ir kraštotvarkos katedros dėstytojai prof. dr. D. Burneika ir dr. V. Baranauskienė skaitė pranešimus apie naujas statybas Vilniuje, lygindami jas su Budapešto fenomenu. Buvo kalbama apie Lietuvos periferijos gyventojus ir jų migraciją, analizuota savivaldybių tarybų veikla politiniame kontekste (šie tyrimai vykdomi LSMC).
 
Konferencijoje dalyvavo ir daugiau Lietuvos mokslininkų geografų!
 
LGD narė dr. G. Pociūtė-Sereikienė skaitė pranešimą apie Lietuvos miestų populiacijos pokyčius, siekdama atsakyti į klausimą, ar galima ir vėl tikėtis miestų gyventojų skaičiaus augimo.
 
dr. E. Kriaučiūnas pristatė kaimo gyvenvietes ir pokyčius jose atsikėlus naujakuriams.
dr. R. Ubarevičienė kalbėjo apie segregaciją Lietuvos būstų rinkoje.
dr. S. Ščerbinskaitė analizavo Vilniaus ir Rygos socioerdvinius netolygumus.
dokt. D. Vidzbelis dalinosi įžvalgomis apie Lietuvos elektorinę sistemą, ją lygindamas su Vengrijos atveju.
 
Nuotraukų autorės G. Pociūtė-Sereikienė ir V. Baranauskienė.
 
Daugiau konferencijos akimirkų čia.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos