l. pavasaryte

 

„Viskas įmanoma, tik klausimas kiek pastangų ir laiko užtruks kol bus pasiektas rezultatas.“

Dr. Lina Pavasarytė, Federalinio tyrimų ir analizės instituto tyrėja, Berlynas. 

 

 

 

 

Kodėl pasirinkote būtent šią studijų kryptį?

Mokykloje mokiausi tiksliuosius mokslus. Pasirinkimas vyko tarp medicinos ir chemijos. Medicina baugino ilgu studijų laikotarpiu. Dėl šios priežasties mano dėmesį patraukė „Konservavimo ir restauravimo chemijos“ programa (Nanomedžiagų chemijos studijų programos šaka), domino su šia sritimi susiję iššūkiai.

Kokią ateities viziją buvote susikūrusi pradėjusi studijuoti?

Studijos gąsdino, iššūkių buvo tikrai daug. Vis dėl to tikėjau, kad kryptis perspektyvi ir baigusi studijas pavyks rasti gerą bei įdomų darbą.

Ar rezultatas atitiko lūkesčius? 

Rezultatas lūkesčius pranoko. Labai džiugina, kad ši specialybė neturi sienų. Dar būdama pradinukė pasvajodavau apie darbą susijusį su kelionėmis. Visa tai išsipildė su kaupu. Doktorantūros studijų metu buvau išsvykusi į kelias stažuotes: „Universitat Jaume I“ Ispanija, „NMR center“ Slovėnija ir „Hasselt University“ Belgija. Taip pat, metus laiko tobulinausi „National Taipei University of Technology“ Taivane. Šiuo metu dirbu Federaliniame tyrimų ir analizės institute, Berlyne.

Ar šiandien, po daugelio pasirinkimų, išsipildžiusių ir neišsipildžiusių svajonių jūsų istoriją galima pavadinti „sėkmės istorija“?

Atsisukusi atgal, galiu pasakyti, kad buvo daug rizikos, daug drąsos ir ypatingai daug darbo, bet tai mane atvedė ten kur šiuo metu ir esu. Rezultatas džiugina ir yra vertas vadintis „sėkmės istorija“.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos