jana vanage

 

Faktais paremtas pasaulio supratimas yra patogesnis“ - Hans Rosling

 

Jana Vanagė, Statistikos departamento GIS specialistė, sukūrė Lietuvos statistikos žemėlapių portalą

 

 

 

Kodėl pasirinkote būtent šią studijų kryptį?

Prieš tai studijavau geografijos bakalaurą Vilniaus Pedagoginiame universitete ir magistro studijoms ieškojau inovativesnių mokslo krypčių susijusiu su geografija. Kaip tik VU buvo atsiradusi nauja studijų kryptis, kuri sujungdavo savyje geografiją/matematiką/IT, kas man labai tiko.

Kokią ateities viziją buvote susikūrusi pradėjusi studijuoti?

Pirmiausiai supratau, kad patekau ten, kur ir turiu būti, nes buvo įdomu ir tikrai sužinojau daug naujo, paskaitos niekada nebuvo našta, nes per jas sužinodavau daug naujo. Iš to ir formavosi ateities vizija, kad noriu dirbti šioje srityje. Supratau, jog tai yra inovatyvu, kiekvienais metais bus vis plačiau naudojama ir turi tapti neatskiriama visuomenės dalimi.

Ar rezultatas atitiko lūkesčius? Kokia veikla šiuo metu užsiimate?

Didesne dalimi tikrai atitiko lūkesčius. Šiai dienai esu GIS specialistė Lietuvos statistikos departamente.

Nuo ko prasidėjo Jūsų sėkmės istorija?

Turbūt nuo to, kad nustebinome dėstytojus savo pasiekimais ir noru studijuoti, atėję iš kito universiteto (mes 3 buvom atėję studijuoti kartografiją iš VPU).

Ar šiandien, po daugelio pasirinkimų, išsipildžiusių ir neišsipildžiusių svajonių jūsų istoriją galima pavadinti „sėkmės istorija“?

Iš dalies tikrai galima, nes vis dėl to atradau studijas, kurios man tikrai tiko ir patiko, ir šiai dienai turiu darbą, kur atsiranda naujų iššūkių, tenka tobulėti, mokytis kažko naujo ir taip pat jausti, kad atlieki darbą, kuris naudingas visuomenei.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos