kurmilaviciene

 

„Kiekviename darbe ar veikloje gali atrasti tai kas patinka.“

Dr. Giedrė Kurmilavičienė, UAB „BIOSISTEMA“ projektų vadovė

 

 

 

 

Kodėl pasirinkote būtent šią studijų kryptį?

Ironiška, bet mokykloje norėjau būti veterinarė, tačiau geografijos mokytoja, visada sakė, kad būsiu geografė, atsakydavau, kad tikrai ne. Gavosi taip, kad nusprendžiau eiti tuo keliu kurį geriausiai moku ir kuris man labiausiai patinka, tai buvo geografijos kelias. Galbūt prie tokio sprendimo prisidėjo ir tai, kad šeimoje geografų jau buvo (močiutė ir dėdė).

Kokie įgūdžiai reikalingi stojant į šią studijų programą?

Nemanau, kad, jei gerai išlaikysi egzaminus, tu jau turi gerus įgūdžius. Jei nemoki matematikos, nereiškia, kad būsi prastas geografas, tačiau nemeluosiu, matematikos čia vis tiek reikia.

Iš esmės manau, kad geografas turi pasižymėti kritiniu mąstymu ir gebėjimu mąstyti kompleksiškai. Reikia mokėti suprasti ir atrasti ryšius tarp skirtingų dalykų ir gebėti juos paaiškinti, ir žinoma įsivaizduoti kaip tuos ryšius pavaizduosi, taigi fantazijos reikia. Manau, kad taip pat svarbu visada ieškoti paaiškinimo kodėl taip yra. Visą kitą galima išmokti.

Kokią ateities viziją buvote susikūrusi pradėjusi studijuoti?

Vargu ar tokią turėjau, bent jau nepamenu. Vizija dėliojosi studijų metu. Pradžioje labai norėjau dirbti saugomoje teritorijoje, vėliau planuoti ką ir kur galima statyti. Kuo daugiau mokaisi, tuo labiau supranti, kas toje geografijoje tau patinka labiausiai. Taip atradau savo geografinę meilę - kraštovaizdį ir aplinkosaugą.

Ar rezultatas atitiko lūkesčius? 

Trumpai ir aiškiai, taip. Manau, kai kur net pranoko, nes vis tik mano mokslai nesibaigė bakalauro studijomis ir toliau gvildenu kraštovaizdžio pažinimo klausimus. Taip pat, nenutolau ir nuo aplinkosaugos, kadangi šiuo metu dirbu aplinkos apsaugos srityje. Studijų metu atradau ir daug puikių žmonių, kurie mane vis dar lydi.

Ar šiandien, po daugelio pasirinkimų, išsipildžiusių ir neišsipildžiusių svajonių jūsų istoriją galima pavadinti „sėkmės istorija“?

Manau, kad taip. Sėkmingu tave padaro ne pasiekimai, o tai kaip jautiesi. Todėl manau, kad taip pat sėkmingai judu toliau. Džiaugiuosi, kad pasirinkau studijuoti geografiją.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos