daiva meilute sersniova

 

„Kultūra yra žmogaus universalumas, lankstumas, atvirumas kaitai ir laisvei. Ji ugdo žmonių kūrybines galias, lavina skonių įvairovę“. (Liutauras Degėsys)

 

Daiva Meilutė-Šeršniova, Vilniaus m. savivaldybės kultūros ir sporto departamento Kultūros skyriaus vyr. specialistė

 

 

Kodėl pasirinkote būtent šią studijų kryptį?

Geografijos studijas Vilniaus universitete pasirinkau gana natūraliai ir tendencingai, nes dar mokykloje pati įdomiausia pamoka buvo geografija. Žavėjo geografijos universalumas ir neaprėpiamas platumas, daugybė išskirtinių, netikėtų ir kartais, kaip tada atrodė, paslaptingų žinių apie pasaulį, supančią aplinką ir vykstančius unikalius procesus. Susidomėjus geografija, atsirado ir moksleivių geografijos olimpiados, kurios dar labiau atvėrė akiratį bei paskatino domėtis šia sritimi daugiau ir giliau.

Kokią ateities viziją buvote susikūrusi pradėjusi studijuoti?

Studijų pradžioje ypač domino gamtinė geografija, taip pat dalykai, susiję su aplinkosauga. Maniau, kad po studijų tikrai dirbsiu Lietuvos saugomų teritorijų sistemoje: prisidėsiu prie pažintinio turizmo skatinimo, lankytojų supažindinimu su nuostabiomis mūsų saugomomis teritorijomis, jų gamtos ir kultūros vertybėmis, kartu viską derinant su aplinkos apsauga. Dažnai pasitaiko, kad Ispanija ar Italija „išmaišyta“, o Lietuvos miesteliai, upės, ežerai lieka nepažinti.

Ar rezultatas atitiko lūkesčius? 

Dabartinis rezultatas skiriasi nuo pačių pirmųjų lūkesčių studijų pradžioje. Su vis daugiau žinių, išmoktų dalykų, vis didėjančia patirtimi atsirado ir kiti savirealizacijos norai bei lūkesčiai. Baigus geografijos bakalauro studijas Vilniaus universitete, teko padirbėti turizmo sektoriuje, užsiimti gido veikla, pristatant miesto svečiams Vilniaus įdomybes, istorinį, kultūrinį paveldą. Vėliau įstojus į geografijos magistro studijas ir įgavus visapusišką plataus spektro išsilavinimą, gyvenimo kelias nuvedė į viešąjį sektorių ir Valstybės tarnybą. Esu labai patenkinta savo dabartiniu, dinamišku darbu Kultūros sektoriuje ir tuo, kad pagrindinis mano darbdavys – mano Valstybė ir Vilniaus miestas, o darbo rezultatai matomi visų vilniečių, kurie dalyvauja miesto renginiuose ir įvairiuose kultūrinėse veiklose. Mūsų sostinė ir mūsų Valstybė bus tokie, kokius juos sukursime. Džiugu, kad prie šio kūrimo galiu prisidėti savo žiniomis, įgūdžiais ir patirtimi. Jų pagrindas ir buvo geografijos studijos.

Kaip bėgant metams keitėsi konkurencinė aplinka?

Bėgant metams konkurencinė aplinka keitėsi su kiekvienu darbu. Tiek privačiame sektoriuje, tiek Valstybės tarnyboje yra daug gabių, žingeidžių, naujų patirčių trokštančių žmonių. Tad džiaugiuosi, kad su savo išsilavinimu, įgytais gebėjimais ir kompetencijomis galėjau puikiai konkuruoti darbo rinkoje, laimėti Valstybės tarnybos konkursus. Savo pavyzdžiu galiu tik patvirtinti, kad geografijos žinios padeda ne tik aplinkosaugoje, turizmo ar Kultūros sektoriuje, bet ir ES projektų įgyvendinime ar teisės aktų kūrime.

Ar šiandien, po daugelio pasirinkimų, išsipildžiusių ir neišsipildžiusių svajonių jūsų istoriją galima pavadinti „sėkmės istorija“?

Pažvelgus iš šalies, į praėjusius studijų metus, įgytas kompetencijas ir patirtis, tikrai galiu pasakyti, kad mano istorija – „sėkmės istorija“. Bet tikiu, kad sėkmė ateina tik tada, kai įdedi daug darbo, pastangų, nepasiduodi užklupusiems sunkumams ir eini pirmyn! Drąsiai ir pasitikėdamas savimi!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos