img 9087

Pačioje birželio mėnesio pabaigoje, 27-30-ą dienomis Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakultete vyko tarptautinė chemijos, fizikos, medicinos ir gyvosios gamtos mokslų studentams skirta CTCT-5.0 (Current Trends in Cancer Theranostics) vasaros mokykla “Nanotechnology Meets Nanomedicine”. Tokio tipo mokykla fakultete buvo organizuojama pirmą kartą.

 

Į šią tarptautinę vasaros mokyklą rinkosi gausus būrys nanotechnologijomis ir nanomedicina besidominčių studentų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Rusijos, Italijos, Kanados, gausi delegacija atvyjo ir iš Kazachstano. Dalyviai turėjo išskirtinę progą klausytis geriausių savo srities specialistų, atvykusių iš įvairių Lietuvos ir užsienio mokslo institucijų, paskaitų. Be vietinių lietuvių: prof. dr. Gedimino Niauros (FTMC), dr. Simo Šakirzanovo (VU), dr. Urtės Neniškytės (VU), doktorantės Kristinos Jevdokimenko (VU), dr. Mangirdo Malinausko (VU), prof. dr. Ričardo Rotomskio (Nacionalinis vėžio institutas), čia pranešimus skaitė: prof. Virginijus Barzda iš Toronto Misisogos universiteto (Kanada), dr. Vladimir Sivakov iš Leibnico fotoninių technologijų instituto (Vokietija), dr. Andrey Kuzmin iš Niujorko universiteto (SUNY, JAV), prof. Chia-Liang Cheng iš Nacionalinio Dong Hwa universiteto (Taivanas) bei prof. Sabrina Pricl iš Triesto universiteto (Italija).

Vienas iš mokyklos dalyvių – būsimas CHGF chemijos magistrantūros antrakursis Andrius Pakalniškis sako, kad, kalbant apskritai, jam patiko visa “Nanotechnology Meets Nanomedicine” programa. Vaikinas pastebi, kad labai džiugu yra tai, jog paskaitų metu pranešėjai bendravo su auditorija ir skatino įsitraukti, o jiems patiems taip pat buvo galima užduoti klausimų. Andrius, kaip labai išsamią, pamini prof. dr. Gedimino Niauros paskaitą “Surface Enhanced Raman Spectroscopy for Analysis of Structure and Function of Adsorbed Biomolecules”, o dr. Simo Šakirzanovo vestos dirbtuvės jam taip pat palikusios įspūdį, kadangi, studento žodžiais tariant, buvo labai naudingos ir įdomios.

img 9103

Birželio 30-ą dieną, po paskutinių “Nanotechnology Meets Nanomedicine” paskaitų, renginio dalyviai išvyko į Trakus, kur šiuo metu vyksta tarptautinė CTCT-5.0 konferencija. Tardama sveikinimo žodį, atidarymo ceremoniją pradėjo CHGF dekanė prof. Aldona Beganskienė. Renginyje pranešimus skaito mokslininkai iš JAV, Izraelio, Kanados, Suomijos, Baltarusijos, Bulgarijos, Šveicarijos, Vokietijos, Portugalijos, Rusijos, Lenkijos, Taivano, Slovėnijos, Australijos ir Lietuvos. CTCT-5.0 konferencija vyks iki pat liepos 3-ios dienos vakaro.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos